آزمایش : تعیین جرم مولکولی پلیمر بوسیله ویسکومتری
ابزار و مواد لازم : ویسکومتر استوالد ، آب مقطر ، محلول
پلیمر گلوتن ، بشر ، حمام آب گرم ، سرنگ ، گیره ، پوآور
هدف : هدف از این آزمایش استفاده از روش ویسکومتری برای تعیین جرم مولکولی متوسط پلیمر گلوتن میباشد.
تئوری :
درشت‏مولکول یا ماکرومولکول در دانش شیمی به طور کلی به مولکول‏هایی گفته می‏شود که از نظر تعداد اتم‏های تشکیل‏دهنده، جرم مولکولی و جرم مولکولی نسبی و وزن مولکولی دارای مقادیر بالایی باشند.
در تعاریف هیچ مقدار مشخص و همگانی برای ویژگی های بالا تعیین نشده‌است و اطلاق واژه‏ی درشت‏مولکول به یک مولکول خاص بیشتر به صورت عرفی و قراردادی است؛ به این معنی که ممکن است مولکول خاصی را درشت‏مولکول بدانند در حالی که مولکول دیگری را علی‏رغم بزرگ‏تر یا سنگین‏تر بودنش، درشت‏مولکول به حساب نیاورند. با وجود این برای برخی از خانواده‏های مواد شیمیایی مرزهایی قراردادی به منظور جداسازی ریزمولکول‏ها و درشت‏مولکول‏ها تعیین شده‌است . برای نمونه اگر چندین اسید آمینه به یکدیگر متّصل شوند، ایجاد یک الیگوپپتید می‏نمایند. اگر تعداد اسید آمینه‏ها زیاد شود ترکیب یک پلی‏پپتید خواهد بود اما اگر وزن مولکولی بیش از۱۰٬۰۰۰ شود ترکیب را پروتئین می‏نامند.
به طور کلّی دو ویژگی را برای درشت ‏مولکول‏ها می‏توان برشمرد. نخست جرم (مولکولی یا مولکولی نسبی) و وزن آن‏هاست که عموماً بدون ذکر میزان معینی، باید زیاد باشد. دومین ویژگی تعداد اتم‏های تشکیل دهنده‏ی آن‏هاست که می‏بایست به طور قابل توجهی بالا باشد.
تعداد بالای اتم‏ها در درشت‏مولکول‏ها به دو صورت فراهم می‏گردد .